У првој половини октобра, стручни жири изабраће десет најбољих фотографија. За прве три фотографије, обезбеђене су вредне новчане награде. Проглашење победника биће током отварања посебне изложбе, када ће се уручити и награде. Десет најбољих фотографија из Србије, по оцени жирија, наставиће такмичење на светском нивоу.

Главне награде су:

  • ПРВА НАГРАДА: 35.000,00 динара
  • ДРУГА НАГРАДА: 23.000,00 динара
  • ТРЕЋА НАГРАДА: 17.000, 00 динара

Стручни жири

АЛЕКСАНДАР МАРУШИЋ виши кустос историчар, директор Музеја рудничко-таковског краја

Дипломирао на на Одељењу за историју на Филозофском факултету Универзитета у Београду. У Народном музеју у Београду положио стручни испит и стекао звање кустоса, а затим и звање вишег кустоса. Од 2006. године запослен у Музеју рудничко-таковског краја. Аутор неколико значајних изложби, где се истичу: Ђенерал Божидар П. Терзић 1867-1939, Црква Свете Тројице у Горњем Милановцу – настајање и трајање, као Таковски устанак 1815: Српске Цвети између сећања и заборављања. Објавио више радова и стручних текстова на тему историје и културе рудничко-таковског краја.

ЗОРАНА МИЛИЋЕВИЋ сликар и професор ликовне културе

Рођена у Ивањици. Докторанд на Факултету ликовних уметности у Београду. Излагала је на шест самосталних и преко двадесет групних изложби у земљи и иностранству, учесница је многобројних пројеката и колонија. Добитница награде за најбољег студента на катедри за сликарство, награде за цртеж - међународно бијенале радова на папиру, Приједор, похвале за рад “Тамо где је земља мека” Бијенале таписерије, Београд. Чланица је УЛУС-а од 2020. Живи и ради у Београду.

МАРКО ЛИЛИЋ дипл. економиста, администратор Википедије на српском језику

Љубитељ фотографије, историје и спорта. Уређује Википедију и друге Викимедијине пројекте од 2007. године. Током скоро петанест година волонтерског доприноса највећој слободној енциклопедији на свету, написао је преко 1.600 чланака на различите теме (музика, спорт, географија, култура, историја и др), и начинио преко 90.000 појединачих измена. Учесник је и организатор бројних пројеката на Википедији на српском језику.