Sve fotografije koje učestvuju u konkursu biće pažljivo pregledane i ocenjene na osnovu sledećih kriterijuma:

 1. Tehničke karakteristike (oštrina, upotreba osvetljenja, perspektiva, boje, rezolucija...)
 2. Originalnost
 3. Enciklopedijska vrednost za Vikipediju

Članovi stručnog žirija:

 1. Geza Lenert
 2. Milenko Savović
 3. Milovan Ulićević
 4. Branko Milešević
 5. Božidar Vitas
 6. Zoran Mojsin
 7. Lazar Leković
 8. Čedomir Biuković

Spisak članova žirija biće naknadno objavljenBiografije:

Geza Lenert

Geza Lenert (Géza Lennert) rođen u Budimpešti, 24. avgusta 1952. godine. Osnovnu školu i Hemijsko-tehnološku srednju školu završio je u Novom Sadu (1971). Izučio je fotografski zanat (1977), zatim na Višoj tehničkoj školi u Zrenjaninu stiče zvanje inženjera hemijske tehnologije (1978). Kao samostalni fotograf, novinski fotograf i novinar radi gotovo tridesetak godina: asistent snimatelja u televiziji „Novi Sad“ (1979-1981), novinar-fotoreporter u redakciji „Jó Pajtás“ (Dobar drug), a od 1981. direktor je „Amicus - doo Jó Pajtás“, izdavača dečjih listova na mađarskom jeziku u Srbiji - „Jó Pajtás“ i „Mézeskalács“ (Medenjak) od 1996, a glavni i odgovorni urednik listova „Jó Pajtás“ i „Mézeskalács“ od 2000. U medijima za decu radi već 27 godina. Nagrađivan je brojnim nagradama i priznanjima.

Milenko Savović

Školovan kao mašinski inženjer, ljubav prema kreativnom stvaralaštvu ispoljio je kroz profesiju grafičkog dizajnera i kroz svoju najveću pasiju – fotografiju. Član je Foto-kluba „Čačak“.

Milovan Ulićević

Milovan Ulićević je fotograf iz Novog Sada. Učestvovao je na brojnim izložbama. Član je Foto kluba Vojvodina i Fotografskog saveza Srbije.

Branko Milešević

Branko Milešević rođen je 12. juna 1953. godine u Gackom. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Somboru, a Ekonomski fakultet u Subotici. Kao član somborskog Foto i kino kluba „Rada Krstić“ učestvovao je na izložbama fotografija u Bačkoj Topoli, Negotinu, Beogradu, Kraljevu, Pirotu, Varaždinu, Sisku... Nagrađen je u Somboru, Novom Sadu, Splitu... U 2007. godini imao je tri humanitarne izložbe u organizaciji rotari klubova iz Sombora (Gradski muzej Sombor), Baje (Galerija hotela „Duna“) i Palića („Moderna galerija Likovnog susreta“ Subotica) kao i samostalnu izložbu fotografija u galeriji „Meander“ u Apatinu. U okviru Noći muzeja 16. maja 2009. samostalna izložba panoramskih fotografija u produkciji „Kultirnog centa Laza Kostić“ iz Sombora.

Božidar Vitas

Umetnik iz Beograda. Samostalno je izlagao 70 puta i učestvovao na 182 kolektivne izložbe i likovne manifestacije u zemlji i inostranstvu. Na izložbama je prikazao 1.400 fotografija i 1.000 dijapozitiva u boji. Vitas se fotografijom bavi pedeset godina, i to uglavnom crno-belom.

Zoran Mojsin

Zoran Mojsin je rođen 1971. U Užicu. Trenutno živi u Boru, a od 2005 se bavi fotografijom kao amater. Član je Foto saveza Srbije i jedan od osnivača Foto kluba 202, gde se trenutno nalazi na poziciji sekretara kluba.

Lazar Leković

Lazar Leković je rođen 1968. Živi i radi u Beogradu. Član je Foto saveza Srbije.

Čedomir Biuković

Čedomir Biuković je fotograf iz Sremske Mitrovice. Član je Foto saveza Srbije.